úterý, září 25, 2012

iOS 6 ještě chvíli bez map


Po aktualizaci operačního systému na iOS 6 se snesla největší vlna kritiky na aplikaci Map. Ty původně byly podporovány Googlem, avšak Apple je v novém OS nahradil vlastní aplikací, která je slušně řečeno... má svoje mouchy. Mezi nejčastější faily patří například: absence street view a některých ulic, zastaralé satelitní snímky, nebo špatné určení adresy. 



Ačkoli jsou zatím Apple Maps v betaverzi, čekal by člověk nějak automaticky od revoluční firmy trochu víc. Přeci jenom aktualizace OS má být o vylepšování firmwaru, ne o jeho downgradu. 


Celá situace trochu budí dojem, že se Google rozhodl Apple "potopit" a ukončil s ním spolupráci. Vysvětlovalo by to i narychlo vypuštěné skoro nehotové aplikace. 

Proto se několik posledních dnů dá popsat, jako čekáním na Godota, přičemž Godota má ztvárňovat informační kolos Google, který bohužel asi nikdy nepřijde.

Díky drbům některých vývojářů se z počátku zdálo, že Google již svoje mapy ke schválení poslal, ale CEO Google Inc. Eric Schmidt v nedávném rozhovoru prohlásil, že žádnou novou aplikaci Google Maps ke schválení do Appstoru neposílali. Je tedy možné, že Google čeká, až jak se zachová Apple, protože ten stále používá Google mapy ve starších telefonech, a může tuto aplikaci automaticky schválit i pro nejnovější systém.

A Google se nejspíš moc nehrne k nabídnutí svých map jablíčkářům úplně zdarma, protože jako defaultní aplikaci jim dříve byly posílány poplatky za jejich používání.


0 komentářů:

Okomentovat

Facebook Favorites

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes